• MAPPAE

  Staze ljekovitih i aromatičnih biljaka širom Europe (2014-2020)

 • Europska odredišta objedinjena zajedničkom tradicijom

 • Partnerstvo šest europskih zemalja na području ljekovitih i aromatičnih biljaka

O PROJEKTU

Projekt MAPPAE, akronim za "Staze ljekovitih i aromatičnih biljaka širom Europe", ima za cilj stvaranje multisenzorne, turističke i kulturne tematske rute, povezujući europska odredišta objedinjena zajedničkom tradicijom na području ljekovitih i aromatičnih biljaka.
Partnerstvo uključuje šest europskih zemalja: Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, Cipar, Italiju, Francusku i Maltu i pozicionira mala i srednja poduzeća u kulturnom i turističkom sektoru u blisku sinergiju.

AKTIVNOSTI

Projekt je inspiriran principima "sporog turizma" i "iskustvenog turizma" zamišljenih kao multisenzorno iskustvo. Cilj mu je potaknuti posjetitelje inovativnim turističkim turama koje su usmjerene na europska i interkontinentalna tržišta, te posebno Kinu i Rusiju.
Postoji dvanaest planiranih ruta dizajniranih za uživanje u podnebljima aromatičnog bilja i mirisa. Potencijalne turističke aktivnosti bit će dostupne putem web stranica, video i multimedijskih sadržaja te posebne aplikacije koja koristi inovativne tehnologije poput iBeaconsa.

PARTNERI

 • LE TERRE DEI SAVOIA


  Smještena u dvorcu Racconigi, Le Terre dei Savoia udruga je koja okuplja više od 50 općina regije Pijemont. Cilj udruge je naglasiti vrijednost identiteta teritorija, njegovu kulturnu i prirodnu baštinu te tradiciju izvrsnosti.

 • HERITAGE SRL


  Heritage Srl je tvrtka iz Torina koja se bavi dizajnom i razvojem inovativnih modela poslovanja za kulturnu baštinu, čiji je cilj proširenje pristupa sadržaju i upotrebljivosti kulturnih prostora.

 • WAWU


  Wawu Wonderful Activities With US je start-up tvrtka specijalizirana za turistički smještaj kao i predstavnik za Francusku „Welcome Chinese Certification“, priznat od strane kineskog Ministarstva kulture i turizma i Europske putničke komisije.

 • GHARB OPĆINA


  Gharb općina nalazi se na malteškom otoku Gozo i aktivno je angažirana na promociji grada kao ruralnog odredišta. Ima dugogodišnje iskustvo u upravljanju i sudjelovanju u EU projektima, uključujući bratimljenje gradova, razmjene mladih, projekte rehabilitacije i obnove.

 • DEPUTY MINISTRY OF TOURISM (CIPAR)


  The Deputy Ministry of Tourism je poluvladina organizacija pod nadzorom Ministarstva energije, trgovine, industrije i turizma. Bavi se planiranjem i razvojem turističkog proizvoda te nacionalnom i stranom promocijom Cipra.

 • TROODOS MREŽA TEMATSKOG CENTRA


  Troodos mreža tematskog centra je neprofitna organizacija sa sjedištem u Platresu, Cipar, s glavnim ciljem ruralnog razvoja Cipra stvaranjem tematskih centara koji promiču mlade i žensko poduzetništvo, inovacije i rast.

 • MIOMIRISNI VRT


  Miomirisni Vrt, na hrvatskom otoku Lošinju, inovativna je farma koja upravlja originalnim parfemskim vrtom. Utjelovljuje ideju sporog turizma i nudi obrazovne aktivnosti i vodene ture usredotočene na prirodu, povijest i gastronomiju.

 • KADAR


  Kadar je tvrtka sa sjedištem u Bosni i Hercegovini koja radi u audiovizualnom sektoru i bavi se produkcijom videa, igranih i dokumentarnih filmova.

PRIDRUŽENI PARTNERI